Henkilökunta

Mona Pääjärvi

Psykoterapia, Oma väylä- kuntoutus

Olen koulutukseltani psykologi ja kognitiivinen psykoterapeutti. Lisäkoulutuksena olen suorittanut neuropsykologian ammatillisen täydennyskoulutuksen sekä muita lyhyempiä menetelmäkoulutuksia. Olen aiemmin työskennellyt psykologina koulumaailmassa, lasten ja nuorten terveyskeskuspsykologina sekä työ- ja organisaatiopsykologian alalla.

Terapeuttina olen kannustava, kuunteleva, empaattinen ja aktiivinen. Pyrin löytämään asiakkaalle yksilöllisesti sopivat työmenetelmät ja -tavat, asiakkaan vahvuudet ja mielenkiinnon kohteet huomioiden. Ahdistus-, paniikki-ja mielialaoireet ovat minulle työssäni terapeuttina tutuimpia, mutta olen työskennellyt myös erilaisten pelkojen, pakko-oireiden, neuropsykiatristen häiriöiden, elämänkriisien ja traumojen parissa.

Yksilöterapiakoulutukseni on suuntautunut erityisesti lapsiin ja nuoriin, mutta työskentelen mielelläni myös aikuisasiakkaiden kanssa.

Tällä hetkellä pidempiin Kela- terapioihin ei ole vapaita aloituspaikkoja. Voit kuitenkin tiedustella tilannetta tarkemmin sähköpostilla tai puhelimitse.


Viivi Ruotanen

Psykologin vastaanotto, Psykologiset tutkimukset

Olen koulutukseltani psykologi ja tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti koulupsykologina esi- ja perusasteella. Lisäkoulutuksena minulla on neuropsykologian ammatillinen täydennyskoulutus. 

Minulta löytyy kokemusta erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskentelystä, mutta työskentelen mielelläni myös aikuisten kanssa. Käytän työssäni paljon kognitiivisen terapian, hyväksymis- ja omistautumisterapian ja positiivisen psykologian menetelmiä. 

Psykologin työssä minulle tuttuja ovat erityisesti jaksamiseen, mielialaan ja ahdistukseen liiittyvät teemat. Teen myös lyhytterapeuttisia interventioita tarpeen mukaan (esimerkiksi ADHD.n psykologinen hoito-ohjelma aikuisille ja IPC- interventio nuorten masennuksen hoitoon).

Tutkimusten osalta osaamiseeni sisältyvät oppimisvaikeuksien arviointi ja esidiagnostiset tutkimukset liittyen neuropsykiatrisiin häiriöihin (ADHD, autismikirjo).

Voit varata ajan vastaanotolleni sähköpostitse: etunimi.sukunimi@psymona.fi

Myös ilta-aikoja!